Nederlands collectief Sokpop brengt elke twee weken een indiegame uit | Gamer.nl

Nederlands collectief Sokpop brengt elke twee weken een indiegame uit | Gamer.nl

Sokpop, een collectief van vier Nederlandse gameontwikkelaars, is een Patreon-campagne gestart en brengt elke twee weken een nieuwe game uit.

Liefhebbers die zich inschrijven voor de Patreon-campagne betalen 3 dollar per maand en ontvangen elke twee weken een kleine, experimentele game. Voor diegenen die zich in de eerste maand inschrijven, worden twee games als bonus weggegeven: Jut en Bombini. Tevens krijgen donateurs toegang tot een apart Discord-kanaal. Uiteraard kan er ook meer dan 3 dollar per maand worden betaald. Bij 10 dollar krijgen fans vroege toegang tot de grotere games van Sokpop en de mogelijkheid om de broncode van de Patreon-games te bekijken.

Met het geld hoopt Sokpop grotere projecten te kunnen financieren. Voor 2018 staan drie games in de planning: Original Hill Farming, een rogue-like met boerderij-thema, een opvolger van de visueel indrukwekkende game Bernband en de mobiele idle-game Box Friends. De verschillende leden van het collectief hebben onder andere meegewerkt aan Hidden Folks, SIHEYE4N en Lisa (winnaar voor beste Nederlandse studentengame in 2015).

Jut
Bombini
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou