Uitgever NCSoft heeft bekend gemaakt dat het de rechten op de City of Heroes-reeks heeft overgenomen van ontwikkelaar Cryptic Studios. NCSoft was al de uitgever van het originele spel, maar komt op deze manier zelf in het bezit van de franchise. Cryptic is namelijk druk bezig met een Marvel-MMO voor Microsoft en heeft dus geen manschappen beschikbaar om City of Heroes verder uit te bouwen, terwijl NCSoft er wel brood in ziet.

NCSoft heeft voor de gelegenheid een nieuwe studio uit de grond gestampt waar ook enkele leden van het oorspronkelijke City of Heroes-team onderdak zullen vinden. Zo zullen onder andere de lead designer, lead engineer en lead artist van Cryptic Studios over verhuizen naar de nieuwe studio van NCSoft. Doordat NCSoft de reeks nu in eigen beheer heeft, is men van plan flink te investeren in het merk City of Heroes.

Mogelijk zal de volgende City of Heroes één van de games worden die NCSoft voor de Playstation 3 gaat ontwikkelen. Men maakte namelijk op de E3 een samenwerkingsverband met Sony bekend. We zien alvast een gevecht voor ons tussen twee superhelden-MMO's, eentje op de PS3 en eentje op de Xbox 360. Zullen de gevestigde helden van Marvel het afleggen tegen de fantasiehelden van City of Heroes?

Het eerste City of Heroes