Worlds.com heeft Ncsoft aangeklaagd vanwege het schenden van een geregistreerd patent. Het patent in kwestie heeft te maken met 'interactieve handelingen van gebruikers in virtuele omgevingen' en is zo algemeen van aard dat ook andere MMO-uitgevers het risico lopen te worden aangeklaagd.

Titels als Lineage, City of Heroes, City of Villains, Guild Wars en Tabula Rasa uit de stal van Ncsoft zouden allemaal inbreuk maken op het patent van Worlds.com. Het is aan de rechter en de jury of de Koreaanse ontwikkelaar straks met een flinke zak geld over de brug moet komen om Worlds.com schadeloos  te stellen.

Verschillende andere uitgevers en ontwikkelaars houden nu ook hun adem in, want games als World of Warcraft en Second Life maken ook inbreuk op het patent van Worlds.com dat al in 1995 werd vastgelegd. Er is een kans dat Ncsoft slechts de eerste ontwikkelaar in het rijtje is die van Worlds.com een rechtszaak over patentbreuk aan zijn broek krijgt.

Ncsoft's kantoor in Austin, Texas is momenteel wegens de feestdagen gesloten en was tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar.

Met dank aan DC voor het melden van dit nieuws