De N-Gage van Nokia is verre van positief onthaald. De mobiele telefoon annex portable gameconsole is door de pers afgebrand en de verkoopcijfers blijven ver achter bij verwachting. Toch is er nu positief nieuws te melden. De verkopen van online games voor de N-Gage verbreken namelijk alle records.

Volgens The Register melden verschillende aanbieders van spelletjes voor mobiele telefoons dat de N-Gage populair is. Ondanks het feit dat het aandeel van de telefoon laag is; worden er enorm veel aan de eigenaars veel games verkocht.This will come as no surprise to mobile game developers, many of whom have privately expressed the opinion that the N-Gage will prove popular as a platform for standard downloaded Java games, rather than for full-price retail games.

Op de langere termijn is dit goed nieuws voor Nokia. Het bewijst dat eigenaren van mobiele telefoons bereid zijn om te betalen voor spelletjes op hun mobieltje, en daar kan Nokia weer veel aan gaan verdienen. Als ze tenminste voorkomen dat de naam N-Gage en Nokia samen als de grootste flop van de gameindustrie worden gezien.