Mundfish verontschuldigt zich voor racistische karikatuur in Atomic Heart

Mundfish verontschuldigt zich voor racistische karikatuur in Atomic Heart

Ontwikkelaar Mundfish heeft zich verontschuldigd voor een racistische karikatuur in Atomic Heart.

Op een televisie in de game is een tekenfilm genaamd Nu, Pogodi!, afkomstig uit 1969 uit de Sovjet-Unie. Een van de aflevering toont een racistische karikatuur van een Afrikaans stamlid, zo schreef PCGamer eerder deze week al.

Mundfish heeft zich nu verontschuldigd voor de situatie en heeft aangegeven dat het karikatuur te gaan verwijderen. "Het Mundfish-team bedankt PCGamer voor ons te verwittigen over ons gebrek aan gevoeligheid. We bieden onze excuses aan voor de mogelijkheid dat de tekenfilm iemand heeft beledigd of pijn heeft gedaan. We gaan het uit de game halen."

Atomic Heart kwam eerder deze week uit pc en consoles. Er is veel controverse om de game, omdat de ontwikkelaar Russisch is, de game een alternatieve wereld toont waarin de Sovjet-Unie aan de macht is en de ontwikkelaar gefinancierd zou worden door Russische staatsbedrijven - waardoor winst voor de game de oorlog in Oekraïne indirect zou financieren. Het ministerie van digitale transformatie in Oekraïne liet eerder al weten een brief te schrijven naar Sony, Microsoft en Valve om de verkoop van Atomic Heart stil te leggen in Oekraïne.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Misschien krijgen we nu weer een reactie omtrent. Ik heb merk zelf niks van racisme. Dus ik blijf lekker door spelen.

0
test

@TripleR40 ging jij deze game niet boycotten omdat het de genocide steunt?

0

Aanbevolen voor jou