Dat Overlord naast een uitgebreide singleplayer modus zich ook bezig zou gaan houden met een multiplayer variant, was al bekend. Vandaag kunnen we daar wat meer details over onthullen. Vooralsnog kunnen we uitgaan van die multiplayer modi:

Slaughtermode: In principe is dit een deathmatch waarin je elkaar zoveel mogelijk schade probeert toe te brengen. Het grote verschil is echter dat je in Slaughtermode een maximum van maar liefst 50 minions kan commanderen. Als je bedenkt dat er ook een maximum is van 80 vijanden, dan kun je de gigantische chaos vast levendig voorstellen. Co-op: De bedoeling van de Co-op mode is om samen met een vriend zo lang mogelijk in leven te blijven terwijl de vijanden in het rond vliegen. Plunder Challenge: Plunderen, plunderen en nog eens plunderen. Wie het meeste plundert wint deze modus, maar je moet er echter wel voor uitkijken dat je je verzamelde rijkdommen niet onbeheerd achterlaat, anders gaat iemand anders er mee aan de haal.

Ook heeft Triumph Studios toegezegd dat er vlak na de release van de game ook downloadbare content beschikbaar wordt. Het zou onder andere gaan om nieuwe multiplayer maps, een nieuw personage en een extra singleplayer missie; compleet met nieuwe wapens en vijanden.

Overlord zal vanaf 29 juni in de winkels verschijnen en verkrijgbaar zijn voor op de pc en de Xbox 360.

Overlord wordt een dolle, maar wel boosaardige boel!