De multiplayer van Borderlands draaide op de GameSpy-service. GameSpy sloot vorig jaar echter zijn deuren. Gearbox heeft nu aangekondigd dat ze een patch hebben uitgebracht die de online multiplayer van de game weer speelbaar maakt in Europa en Noord-Amerika. Herstel van de multiplayer in Japan volgt later.

Wanneer spelers Borderlands opstarten, kunnen ze de update uitvoeren. Deze update zorgt er voor dat spelers het nieuwe matchmakingsysteem kunnen gebruiken. Instellingen waren voorheen opgeslagen in de cloud en niet op de harde schijf van de PlayStation 3, waardoor sommige instellingen, zoals helderheid en omgekeerde y-as, handmatig hersteld dienen te worden.

Naast het nieuwe matchmakingsysteem introduceert de update drie nieuwe opties. Allereerst kunnen spelers hun vriendenlijst nu sorteren op wie speelt, online is of op alfabetische volgorde. Ten tweede is de kwaliteit van de voicechat verbeterd. Tot slot ontvangen spelers de 'And they'll tell two friends'-trofee nu op een correcte manier.