Hoewel we het eigenlijk allang veronderstelden, heeft Microsoft pas vandaag bekend gemaakt dat het de Xbox titels Ninja Gaiden en Dead or Alive Online ook in Europa op de markt zal brengen. Dit is men met ontwikkelaar Tecmo overeen gekomen. Beide spellen zullen in de loop van 2004 verschijnen, doch een extra releasedatum heeft men nog niet.

Ninja Gaiden is een nieuw spel in de Ninja Gaiden reeks welke op de NES reeds een groot succes was. Het verhaal heeft weinig van doen met de NES klassieker en is dan ook geen remake noch vervolg. Je speelt het Dead or Alive character Ryu Hayabusha, maar ook Ayane zal de revue passeren. Qua gameplay beloofd het een typische Japanse hack & slash game in zijn puurste vorm te worden: bloederige, razendsnelle combo's en grote eindbazen. Ook grafisch gooit de game hele hoge ogen. Niet voor niets noemt de beruchte Team Ninja baas Itagaki het de mooiste Xbox titel ooit.

Dead or Alive Online laat je via Xbox Live de strijd aangaan met de klassiekers Dead or Alive 1 & 2. Het eerste deel zal een perfecte port van de Saturn-klassieker worden, terwijl de opvolger helemaal zal worden omgezet naar de grafische standaard die we van de Xbox gewend zijn.