Mozaïek van Pikachu gemaakt met 12.987 Pokémon-kaarten | Gamer.nl

Mozaïek van Pikachu gemaakt met 12.987 Pokémon-kaarten | Gamer.nl

De Britse kunstenaar Quentin Devine heeft een gigantische mozaïek gemaakt die bestaat uit 12.987 Pokémon-kaarten. Het kunstwerk is gisteren in Parijs onthuld.

De mozaïek, die is gemaakt om het twintigjarige bestaan van Pokémon te vieren, is meer dan 10 meter hoog en 7 meter breed, met een totale oppervlakte van 71,54 m2. De mozaïek beeld Pikachu af. Met de grootte van de mozaïek is een nieuw wereldrecord gevestigd.


Anthony Cornish, marketingdirecteur bij The Pokémon Company International: “We zijn in de wolken dat we dit bijzonder ambitieuze wereldrecord gevestigd hebben en we vonden het geweldig om samen met de befaamde Britse kunstenaar Quentin Devine het mozaïek tot leven te brengen.”

Quentin Devine is een kunstenaar, animator en ontwerper uit het Engelse graafschap Surrey. Eerder maakte hij al een reusachtig mozaïek van de Mona Lisa met behulp van zelfportretten van fans en een beeltenis van de Britse koningin Elizabeth II met gebruikmaking van enkel muntstukken van één penny. Het mozaïek van Pikachu is echter zijn grootste creatie tot nu toe. 

Pokemon

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou