Golden Eye: Rogue Agent is het onofficiële vervolg op de Nintendo 64 hit Golden Eye, toen nog ontwikkeld door het legendarische Rare (tegenwoordig een subdivisie van Microsoft en werkende aan Perfect Dark Zero). Electronic Arts weet echter ook wel raad met een Bond licentie, getuige het succes van de laatste Bond game Everything or Nothing, en brengt ons nu het originele Rogue Agent.

In Rogue Agent speel je namelijk voor het eerst niet Bond zelf, maar de slechterik in het verhaal. In plaats van de wereld te redden, zul je de wereld dus dienen te vernietigen, wat het spel een leuke twist geeft. Slecht zijn voelt immers op z'n tijd ook best lekker.

Naast singleplayer actie kent de game echter ook een uitgebreide multiplayer mode (het is immers het 'vervolg' op Golden Eye, dat vooral in multiplayer excelleerde), die vandaag door middel van een ingame movie uitgebreid geshowd wordt. Naast de online mode zien we ook de aloude splitscreen mode aan de orde komen en lijkt de actie vooralsnog goed in elkaar te zitten. Downloaden het filmpje (40,5 MB) op deze website.