Uitgever Paradox Interactive komt in het tweede kwartaal van dit jaar met Mount & Blade, een realistische RPG die zich situeert in de middeleeuwen. Voor zover bekend zijn erin deze game geen trollen, orcs en dwergen, maar alleen mensen die elkaar te paard of te voet met zwaarden te lijf gaan. Wat wel typisch RPG is, is de vrij verkenbare, dynamische wereld waarin je talrijke quests moet zien te vervullen.

Het realisme is niet alleen doorgevoerd in de spelomgeving, maar ook in de gevechten zelf. In deze game tref je bijvoorbeeld geen gezondheidsdrankjes aan. Wanneer je gewond bent, kun je dat niet met een druk op de knop weer op peil brengen. Het is dan ook van groot belang aanvallen van tegenstanders af te weren en op het juiste moment zelf de genadeklap toe te brengen. Want één welgemikte slag met je zwaard kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Op de officiële website van het spel kun je alvast een betaversie downloaden waarmee je een goede indruk zou moeten krijgen van het volledige spel. Bekijk ook het Gamer.nl-forumtopic over Mount & Blade, waarin je kunt lezen wat andere bezoekers van deze game vinden.