In de nieuwste editie van het Amerikaanse magazine Game Informer is de eerste informatie over de volgende Mortal Kombat game vrijgegeven. Mortal Kombat: Shaolin Monks is de naam van dit spel, welke eerder al via een handelsmerkregistratie aan het licht kwam. Het spel zal geen beat 'm up worden zoals de voorgaande games in de reeks, maar een action-adventure waarin je verschillende levels na elkaar afwerkt, elk gevuld met een groot aantal tegenstanders.

In het spel zullen verschillende karakters en locaties uit de eerdere Mortal Kombat games hun opwachting maken. Het vechtsysteem is behoorlijk uitgebreid en natuurlijk zijn de brutalities en fatalities van de partij. Daar het spel ook cooperatief te spelen is, kun je ook gezamenlijk uithalen met een team fatality. Locaties uit voorgaande games die je tegen zult komen, zijn onder andere Dead Pool en Living Forest. Je zult in deze levels niet enkel hoeven te vechten, maar ook platform- en puzzel-elementen tegen komen.

Mortal Kombat: Shaolin Monks moet gezien worden als een spin-off van de reeks, en niet zozeer als een geheel nieuw deel. Het spel verschijnt dan ook al in september van volgend jaar, minder dan een jaar na de laatste Mortal Kombat game, Deception, dat in Europa nog op de markt moet komen. Shaolin Monks wordt ontwikkeld door Paradox Development, bekend van X-Men: Mutant Academy en Backyard Wrestling.