Morgen is het zo ver, ATi zal dan de opvolger van de populaire ATi Radeon 8500 uitbrengen, de ATi Radeon 9700. Op de afgelopen E3 was Doom III te zien op een exemplaar van deze nieuwe ATi videokaart.

Volgens de geruchten zal de kaart de competitie compleet verpletteren, waardoor ATi voor het eerst sinds tijden de snelste grafische kaart voor consumenten op de markt heeft. De verwachting is dat de strijd op de markt voor de grafische kaarten dan ook keihard gaat worden, zeker als de GeForce 5 over enkele maanden uit zal komen. De onderstaande reclame is hiervan een voorbeeld. ATi schijnt deze reclame echt te gaan gebruiken tijdens de komende campagne.

"This is not the first time they've had the fastest graphics chip on the market...but it is unusual for ATI to have both significant features and performance advantage," said Peter Glaskowsky, editor in chief of influential industry newsletter Microprocessor Report. "That's exactly what you need when you're competing with someone as aggressive as Nvidia...This is ATI's strongest opportunity in some years to retake the lead over Nvidia."

Morgen om 20:00 wordt een officieel bericht verwacht, waarna er ook benchmarks op internet zullen verschijnen. Hou de ATi site dus morgen goed in de gaten. Meer info is te vinden bij CNN en ZDnet.