White is er niet van gediend dat EA een eigen Mixed Martial Arts-game gaat maken, nadat het bedrijf in een eerder stadium de UFC afserveerde als zijnde "geen echte sport". Peter Moore heeft geprobeerd de wonden met de UFC enigszins te zalven. Zo stelt hij dat EA Sports al aan het concept was begonnen op het moment dat hij twee jaar geleden bij het bedrijf kwam werken.

Ook stelt hij dat toen hij in 2000 nog bij Sega werkte, hij zijn steun verleende aan een UFC-titel. Moore zou hiermee willen zeggen altijd al een MMA-fan geweest te zijn. Bovendien stelt de directeur juist veel respect te hebben voor de UFC en de gigantische commerciële groei die de organisatie en de sport hebben doorgemaakt.

Ontslagen

EA bezit de UFC-licentie niet en het zal voor de uitgever moeilijk worden om individuele vechters te contracteren. White liet weten elke UFC-vechter simpelweg te ontslaan, als hij meewerkt aan het spel van EA. Reden hiervoor is dat EA de sport tot anderhalf jaar geleden totaal niet serieus noemde en THQ wel durfde in te stappen om een game te maken.