Monument Valley en vervolg verschijnen op 12 juli op Steam

Monument Valley en vervolg verschijnen op 12 juli op Steam

Monument Valley en Monument Valley 2 komen op 12 juli uit op Steam.

Dat heeft ontwikkelaar Ustwo aangekondigd. Het gaat om de 'Panoramic Editions' van de game, oftewel versies van de spellen die geschikt zijn voor normale computerschermen en zelfs 21:9-monitoren. De oorspronkelijke games konden alleen in portretmodus op mobiele apparaten worden gespeeld. Er komt ook een Panoramic Collection met beide games voor een zachtere combiprijs beschikbaar.

Eerder dit jaar liet de regisseur van het aankomende derde deel, Jennifer Estaris, al weten dat de eerste Monument Valley voor het eerst naar pc zou komen, maar meer details waren er toen nog niet. De eerste game verscheen oorspronkelijk in 2014 op iOS en Android en kwam een jaar later ook op Windows Phone uit. 

Het bleek een grote hit te zijn, mede dankzij het unieke uiterlijk en de originele gameplay. Spelers moeten door een M.C. Escher-achtige wereld navigeren. Door de camera te draaien kunnen optische trucs worden gebruikt om normaliter onmogelijke paden te creëren. Een tweede deel kwam in 2017 uit en op dit moment wordt er aan het derde deel gewerkt.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou