Molyneux: 'Sorry dat ik soms teveel heb beloofd' | Gamer.nl

Molyneux: 'Sorry dat ik soms teveel heb beloofd' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Molyneux, creatieve geest achter Fable, Populous, Black & White en Dungeon Keeper, bedankte bovendien de pers, omdat ze altijd naar hem luisterden. "Ik zou zo tien functies van spellen kunnen noemen die ik heb verzonnen zodat journalisten niet in slaap zouden vallen. Hiervoor wil ik me graag verontschuldigen tegenover mijn team."

"Ik word elke dag wakker en ben dankbaar dat ik er nog ben", vervolgde Molyneux zijn speech. "Ik hou zo enorm veel van mijn baan en ik wil nu graag naar huis en harder werken dan ooit om te bewijzen dat ik deze prijs heb verdiend".

BAFTA

De British Academy of Film and Television is een Britse organisatie die jaarlijks prijzen uitreikt aan makers van de beste films en televisieprogramma's en sinds enkele jaren aan makers van games. Molyneux kreeg zijn prijs voor zijn contributie aan de industrie. Hij is de vierde persoon uit de game-industrie die deze zogenaamde BAFTA Fellowship ontvangt. Zijn voorgangers zijn Nintendo's Shigeru Miyamoto, Atari-oprichter Nolan Bushnell en de maker van SimCity, Will Wright.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou