De Twitter-account van Molydeux trok eerder al de aandacht van verschillende ontwikkelaars, waaronder Anna Kipnis van Stacking-studio Double Fine. Zij vroeg zich af of er al eens een evenement was georganiseerd waarbij teams probeerden binnen een bepaalde tijd de ideeën van Molydeux tot een spel te maken. Vervolgens reageerden enkele andere ontwikkelaars dat zij daar wel interesse hadden.

Ook de persoon achter de Twitter-account Peter Molydeux reageerde en zei dat hij zijn goedkeuring en steun gaf aan iemand die serieus een dergelijke Game Jam wilde organiseren. Vervolgens werd door Kipnis en de andere betrokkenen besloten om het evenement op 31 maart en 1 april te laten plaatsvinden. Inmiddels hebben meer dan honderd mensen zich aangemeld

Een van hen vroeg vervolgens via Twitter aan de echte Peter Molyneux of hij wellicht interesse had om ook aanwezig te zijn tijdens het evenement. Molyneux reageerde vervolgens met: "aangemeld en enthousiast". Of hij dit serieus bedoelt, is niet duidelijk. Molyneux reageerde al eerder op de nep-account, toen deze een van zijn spelconcepten tweette. "Dat is niet eens een slecht idee eigenlijk", zei hij toen.