Mojang laat NFT's en blockchaintechnologie niet toe in Minecraft

Mojang laat NFT's en blockchaintechnologie niet toe in Minecraft

Minecraft-ontwikkelaar Mojang heeft laten weten geen blockchaintechnologie, zoals NFT's, toe te laten in hun populaire game.

In een blogpost legt Mojang uit dat spelers van Minecraft, een van de populairste games ooit, geen NFT's hoeven te verwachten in de game. Dit zou niet alleen "de focus van het spelen van de game" afhalen, het zou ook "inconsistent zijn met het plezier en succes van onze spelers op de lange termijn".

Mojang denkt dat NFT's een ecosysteem zouden creëren waarbij spelers meer belang hebben bij wat men als eigendom kan zien in het spel, wat ingaat tegen de waardes van Minecraft om "samen te spelen". Mojang claimt zelfs dat NFT's indruisen tegen alles waar Minecraft voor staat. Daarbij zijn er ook gevallen bekend van fraude via NFT's, en ook daar wil Mojang, dat onderdeel uitmaakt van Microsoft, voor waken.

"Om er voor te zorgen dat Minecraft-spelers in een veilige en inclusieve omgeving terechtkomen, is blockchaintechnologie niet toegestaan op onze servers. Minecraft-content zoals werelden, skins, items of mods mogen niet gebruikt worden met blockchaintechnologie om schaarste rondom een digitale asset te creëren."

Een NFT, oftewel een non-fungible token, is een unieke digitale asset die spelers kunnen kopen en weer kunnen doorverkopen. De laatste maanden proberen diverse gamebedrijven te experimenteren met de blockchaintechnologie, maar men stuit vaak op weerstand bij spelers. Sommige bedrijven draaien hun keuze om met NFT's te experimenteren daarom weer terug.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok gemiste kans

0

Aanbevolen voor jou