Mogelijke schikking in zaak tussen Activision en West/Zampella | Gamer.nl

Mogelijke schikking in zaak tussen Activision en West/Zampella | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De rechtszaak werd onlangs voor enkele dagen uitgesteld, volgens de LA Times is dat waarschijnlijk omdat de advocaten van de betrokken partijen dichtbij een schikking zijn. Als er geen schikking wordt getroffen, gaat de rechtszaak vrijdag van start.

Een dergelijke rechtszaak kan jaren duren en houdt in dat er veel gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. Onlangs werd door de voorbereidingen op de rechtszaak bijvoorbeeld bekend dat Activision in 2009 de computers van Zampella en West liet hacken, om aanwijzingen te zoeken die een ontslag mogelijk zouden maken. Uit een e-mailconversatie blijkt dat het management van Activision vond dat er teveel geld werd betaald aan de belangrijkste medewerkers van Infinity Ward.

Miljard

Als de zaak tu en Activision, West/Zampella en de Infinity Ward Employee Group wordt geschikt, kan het bedrag oplopen tot in de honderden miljoenen. Activision heeft onlangs 42 miljoen dollar aan achterstallige bonu en uitbetaald aan de groep voormalige werknemers, maar zij eisen nog aanzienlijk meer geld. Zampella en West hebben nog geen geld ontvangen, zij eisen een miljard dollar.

De zaak tu en Activision en West en Zampella is gaan lopen toen de twee oprichters en bazen van Infinity Ward, de studio die de zeer succesvolle Call of Duty-serie heeft gemaakt, in 2010 de laan uit werden gestuurd. Het tweetal werd door Activision aangeklaagd, omdat ze getracht zouden hebben over te stappen naar concurrent Electronic Arts. De zaak tu en EA en Activision werd onlangs geschikt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou