Mogelijke opvolger van Nintendo Switch gelekt via Nvidia

Mogelijke opvolger van Nintendo Switch gelekt via Nvidia

Een mogelijke opvolger van de Nintendo Switch is gelekt via Nvidia.

Onlangs werd er een grootschalige cyberaanval op Nvidia uitgevoerd, waardoor allerlei details rondom het bedrijf zijn gelekt. Aangezien Nvidia de ontwikkelaar is van de chips in de Nintendo Switch, is mogelijk ook een chip voor een opvolger gelekt.

Zo zijn er folders die het hebben over 'nvn2'. De codenaam die voor de oorspronkelijke Switch wordt gebruikt is 'nvn'. Hoewel dit niet direct bevestigt dat er achter de schermen aan een opvolger van de Switch wordt gewerkt, lijkt dit wel waarschijnlijk. Mocht het project naar een nieuwe Switch-console hinten, dan zou deze console mogelijk ook ondersteuning voor ray tracing en DLSS 2.2. krijgen. 

Sinds de lek speculeren fans op social media er op los. Zo claimen sommigen dat dit niet voor een opvolger van de Switch is, maar voor een zogenaamde 'Switch Pro'. Hoe dan ook is er officieel vooralsnog niets bekend. Er gaan al jarenlang geruchten over een nieuw Switch-model met verbeterde prestaties. Nintendo heeft wel een Lite-versie uitgebracht die alleen als handheld functioneert, alsmede een model met een oled-scherm.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die geruchten over een opvolgend en sterker model zijn er al na jaar 1. Uiteindelijk gaan ze gelijk krijgen maar voor nu vindt ik zelf het totaal niet nodig dat er een opvolger komt. De switch doet het nog prima . Momenteel gebruik ik hem meer dan de Ps5 al begint horizon en dalijk gran turismo daar wel verandering in te brengen. Het is ook niet vreemd dat er al gewerkt wordt aan een opvolger maar mijn vermoeden is dat die nog wel een paar jaar op zich laat wachtten en dat is geen enkel probleem.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor XD XD dat zal het teveel aan bosschenaar in mij zijn vrees ik, is idd niet helemaal taal correct. Maar we geven er mee aan dat er iets op korte termijn gebeurt. Ga je dalijk mee de stad in naar het cafe bijvoorbeeld. Zo dadelijk is wellicht dan net wat meer kloppende. Maar ik zal de laatste zijn die zegt dat het taaltechnisch klopt, al moet ik ook bekennen dat me het niet eens direct opvalt. Ook ziet Siri het niet als een misspelt woord.

0
test

@Jumpman Heb hem zelf al maanden niet gebruikt al komt daar wel verandering in met Kirby later deze maand. Voor mij zou 2023 een goed jaar zijn voor een opvolger. Op de Switch spelen is soms behoorlijk tergend als je de pracht en praal zowel kwa framerate als graphics van de Series X en PS5 gewend bent (voor mij tenminste)

0
test

@Real13 het klopt dat veel Nintendo games en helemaal van Nintendo zelf niet het realistische opzoeken wat menig ps5 games wel doen. Hoewel ik nog steeds enorm geniet van Mario Kart is het dalijk toch GT die gespeeld wordt want daar houd ik ook van. Maar tegelijk denk ik niet dat een game zoals Mario Kart zou werken met de realisme qua graphics die GT dalijk mee neemt. Voor mij zien Nintendo games er eerder als games uit waar ps5 games (en ps4 idem) eerder op een film beginnen te lijken. Voor de frame rate zeg ik direct ja maar grafisch is ook net waar je voor moet kiezen. Een kirby in een wereld zoals The last of us 2 zou voor mij niet werken. Ik denk ook dat Nintendo toch ook wel aan die stijl blijft vast houden door het er nog als een game uit te laten zien. Maar ook meer gezien de verkoop van de console zie ik nog geen enkele reden om dit op korte termijn te doen. Als ik een voorspelling mag doen denk ik net voor of in 2026. Is alleen wel speculatief uiteraard.

0

Breaking news! Er wordt gewerkt aan een opvolger! No shit Sherlock.

0
test

@dakoota Ja hippe vogel! maar het is wel even het melden waard op een gamesite natuurlijk..

0

Aanbevolen voor jou