Animal Crossing, mogelijk de meest innovatieve game van dit jaar staat tot op heden niet gepland voor een release in Europa. Enkel Amerikanen en Japanners hebben tot nog toe aan deze game mogen proeven.

Er is echter een mogelijkheid dat de game alsnog naar Europa komt. Een medewerker van de Nintendo-hotline in Engeland is namelijk door Nintendo uitgenodigd om de game te komen testen. En een game testen die niet uitkomt, is een zeldzaam verschijnsel.I've just heard that i'm testing and previewing it in London next week so its even more likely now. Nothing has been confirmed but if Nintendo are giving it to me to preview and test its very likely to be coming out.

Animal Crossing geeft de gamer de ultieme vrijheid. Dit heb je ongetwijfeld al erg vaak gehoord bij games, maar Animal Crossing maakt het grotendeels waar. In de game is het namelijk -a la The Sims- de bedoeling om te overleven, in je eigen huisje dat je volledig kunt inrichten. Groot verschil met The Sims is echter dat je in Animal Crossing werkelijk alles mag doen, zoals werken en dergelijke. Bovendien speel je in een stad, met allemaal bewoners waarmee je bevriend kan raken, of een haat-verhouding mee kan krijgen.