De Spartan Ops-modus is een coöperatieve spelstand voor vier spelers, waarvan iedere week een nieuwe aflevering verschijnt. Tot nu toe zijn vijf van de tien episodes van het eerste seizoen uitgebracht. Spelers kunnen wekelijks gratis de nieuwse aflevering downloaden, maar er is nu een pauze ingelast. In januari gaat seizoen 1 weer verder. Een tweede seizoen is nog niet bevestigd. Als dit er komt, is het mogelijk tegen betaling. 

343 Industries werkt ondertussen ook aan een volledige nieuwe Halo-game, de studio is hiermee al voor de release van Halo 4 begonnen. Op dit moment test het team prototypes, software en art. Er was al bekend dat er na het vierde deel nog minimaal twee games in de serie zouden komen; Microsoft kondigde Halo 4 aan als onderdeel van een tweede trilogie. 

Verkoopcijfers

Uitgever Microsoft maakte daarnaast bekend dat er van de Halo-serie inmiddels meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht zijn. Voor de release van Halo 4 waren dit er nog 46 miljoen. Het is niet bekend hoeveel van de 4 miljoen extra verkopen toe te dichten zijn aan het vierde deel. Wel werd door Microsoft gecommuniceerd dat Halo 4 in zijn eerste week 220 miljoen dollar opbracht.