Mogelijk 50.000 dollar boete voor Banner Saga-componist | Gamer.nl

Mogelijk 50.000 dollar boete voor Banner Saga-componist | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Wintory mag volgens de regels van de AMF-vakbond niet buiten Los Angeles werken, maar heeft toch in Texas de soundtrack opgenomen van The Banner Saga. De componist beroept zich op het feit dat de zuidelijke staat in de Verenigde Staten een 'right to work'-beleid hanteert, waardoor componisten wettelijk toegestaan zijn om werk aan te nemen dat niet gebonden is aan de regels van een vakbond.

Volgens Wintory, die ook de muziek van Flower en Journey heeft gecomponeerd, is het voor componisten die lid zijn van de AMF sinds december van 2012 onmogelijk om muziek op te nemen. Dit wijt hij aan een nieuwe richtlijn voor leden, die volgens Wintory door alle 90.000 vakbondsleden categorisch is afgewezen. Volgens de componist loopt hij nu het risico op de boete, omdat hij publiekelijk het beleid van de vakbond heeft bekritiseerd. "Het lijkt erop dat ze van mij een voorbeeld proberen te maken. Ik weiger in angst te leven en al helemaal in angst voor mijn eigen vakbond. Maar dat gaat niet om mij, dit gaat om wat juist is."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou