Het nieuwsprogramma Russia Today ziet vergelijkenissen in het No Russian-level van Modern Warfare 2 en de zelfmoordaanslag op het vliegveld Domdedove International Airport in Moskou. "Met zoveel mensen die het spel downloaden en spelen, moet je je afvragen of mensen erover nagedacht hebben dat dit ook in de realiteit uitgevoerd zou kunnen worden", zegt een Russiche verslaggever van Russia Today na het bekijken van het level middels een YouTube-filmpje.

Walid Phares, een Fox News-analist gespecialiseerd op het gebied van terrorisme, vraagt zich af of terroristen en extremisten trainen met behulp van games als Modern Warfare 2. "We moeten weten of terroristen en extremisten video's, DVD's of games gebruiken om het toe te passen op de realiteit. Ik denk dat de radicale groepen, zoals in dit geval jihadisten en Al-Qaeda, al naar games kijken en ze gebruiken om te trainen."

Aanslag

De aanslag in Moskou kostte 35 mensen het leven. 110 mensen zijn gewond geraakt. Het level in Modern Warfare 2 speelt zich af op een vliegveld waarin onschuldige mensen doodgeschoten kunnen worden tijdens een missie die undercover uitgevoerd moet worden. Het level zorgde er tijdens de release van de game in 2009 bijna voor dat Modern Warfare 2 uit de Russische schappen werd gehaald.