Altijd lekker die grote game-evenementen. Je wordt overladen met screens, filmpjes en nieuwtjes voor elk mogelijk platform. Op de TGS staat vooral de PS3 centraal, wat niet zo gek is met een launch in aantocht. Een erg interessant nieuwtje komt vanuit de hoek van Epic Games. In een interview met Gamasutra, gaf CEO Tim Sweeney namelijk aan dat gamers hun eigen content kunnen creeëren voor UT2K7 op de PS3. Mods dus eigenlijk. Daarvoor zal men specifieke tools gaan distribueren, iets wat nog nooit eerder gedaan is op een console.

Dit hebben we volgens Sweeney allemaal te danken aan Sony's online-benadering. Hun strategie zou veel meer open zijn vergeleken met het behoorlijk afgesloten Xbox Live! Natuurlijk heeft Microsoft kortgeleden wel hun XNA Tools vrijgegeven, maar hier zijn enkel nieuwe games mee te maken. Mods kunnen hier niet mee gecreeërd worden. Boze tongen beweren al dat Microsoft simpelweg geen mogelijke inkomstenbronnen mis wil lopen. Volgens Sweeney staat Microsoft nogal negatief tegenover user-created content voor bestaande producten.

Als Sony en Epic dit goed weten uit te voeren en ook andere ontwikkelaars en uitgevers enthousiast gemaakt kunnen worden, dan zouden er op de PS3 best wel eens complete mod-communities kunnen ontstaan rond verscheidene games. Wie weet zal de PS3-versie van Oblivion straks ook mods gaan ondersteunen, net als de PC-versie.