Nieuws
Trion Worlds

'Mmo-studio Trion Worlds ontslaat groot gedeelte werknemers'

Duitse uitgever Gamigo zou de studio hebben gekocht

Geschreven door Michel Musters op
De mmo-ontwikkelaar Trion Worlds zou een groot gedeelte van zijn werknemers hebben ontslagen nadat free-to-play uitgever Gamigo de studio heeft opgekocht.

De geruchten over de ontslagronde werden bericht door Gamasutra. De bronnen van die site claimen dat het Duitse Gamigo de studio heeft gekocht en daarna de bezem door de ontwikkelaar heeft gehaald.

Gamigo heeft nog geen statement naar buiten gebracht, maar Trion Worlds heeft wel bevestigd dat er een "transactie" is voorgevallen en dat er daardoor ontslagen zijn gevallen. "Hoewel veel namen en gezichten die je van onze studio kent bij ons blijven werken, zal niet iedereen de reis gaan maken. We zijn iedereen die vertrekt dankbaar voor hun ongelooflijke werk de afgelopen jaren." Gamasutra meldt dat het aantal ontslagen om een "grote meerderheid" gaat.

Trion bracht dit jaar de mmo-shooter Defiance opnieuw uit als Defiance 2050. Verder staat de studio onder andere bekend om Rift en Trove.

Dit artikel delen:

Lees meer

De complete map van Red Dead Redemption 2 is mogelijk gelekt Claire's Elza Walker-outfit in Resident Evil 2 Remake
5

Reacties op: 'Mmo-studio Trion Worlds ontslaat groot gedeelte werknemers'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 23 oktober 2018 12:39
  Rift had wel iets, maar dat was toen nog in the mmo oorlog waarin iedereen WoW probeerde te verslaan. Ik vond dat Rift daar goed in de buurt van kwam. Defiance en Trove ken ik niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  melody

  • 23 oktober 2018 15:03
  de heruitgave van defiance was een groot fiasco. Eindresultaat van de xbox 360 was erg leuk maar de xbox one versie is daar een schim van met brakke servers en veel weggesneden content. Hoopte dat het nog goed ging komen maar weet niet of deze overname daar aan gaat bijdragen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 23 oktober 2018 16:28
  @melody Veels te ambitieus, dat zou de serie Defiance volgen en als speler zou je dan invloed op de serie kunnen hebben. Allemaal loze beloftes weer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Oxymorphone

  • 23 oktober 2018 16:27
  Rift 'was' goed, totdat ook die free-to-play ging. 8 maanden lang geen content, pappen en nathouden, 6 maanden subscriptie proberen te verkopen en dan plots-klaps met free-to-play uitkomen met bijbehorende 'real money' in-game winkel. Altijd hetzelfde liedje met de spelers zo lang mogelijk in het droge te houden. Met dat geld hebben ze dan andere spellen gemaakt die allen flopte. Het is opmerkelijk dat ze het nog zo lang hebben uit gehouden. Zal wel aan het infuus hebben gelegen bij ArenaNet. Rift vanilla viel erg in de smaak, helpt ook dat ik mijn vrouw daar ontmoet heb.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ricje

  • 24 oktober 2018 01:10
  "Trion bracht dit jaar de mmo-shooter Defiance opnieuw uit als Defiance 2050. Verder staat de studio onder andere bekend om Rift en Trove."
  En tussen Rift en Trove in een hoop cashgrabs.

  Rift - Begon goed. De eerste grote content patch (River of Souls + evenement) begon slecht (en kreeg een rollback. Paar weken later opnieuw uitgebracht) maar was uiteindelijk redelijk goed maar tijdens de test van een opvolgende patch (Chloromancer veranderingen o.a.) ben ik gestopt (mede omdat ik vind dat je dergelijke veranderingen niet hoort te maken in tussen-patches). Sindsdien schijnbaar bergafwaarts gegaan.

  End of Nations - Geschrapt, opnieuw mee begonnen (van MMORTS naar MOBA) en tijdens de alpha (of beta) geannuleerd toen de desbetreffende studio "verhuisde" (lange tijd geen nieuws of daadwerkelijke update en uiteindelijk de stekker er compleet uit getrokken).

  ArcheAge: Tijdens alpha en beta belofte dat het geen P2W zou worden.. Net voor het eind van de beta (in de laatste update) plots een cash shop….. Meteen afgehaakt. Schijnt dat het geteisterd werd door bots en cheaters.

  Devilian: P2W. Nieuwe classes achter paywall etcetera.. Inmiddels bestaat de game niet meer.

  Trion Worlds is een grote grap geworden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.