MLG voegt League of Legends toe als competitieve game | Gamer.nl

MLG voegt League of Legends toe als competitieve game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

League of Legends wordt voor het eerst officiëel gespeeld op het MLG Raleigh 2011-toernooi, dat van 19 tot 21 augustus plaatsvindt. "Omdat we League of Legends midden in het seizoen van 2011 toevoegen, beginnen we kleinschalig. Maar wel in stijl", zo valt in de officiële verklaring van MLG te lezen.

"We nodigen de vier beste teams uit Noord Amerika uit en nemen in samenwerking met [League of Legends-ontwikkelaar] Riot Games hun reiskosten voor onze rekening." De uitgenodigde teams zijn Epik Gaming, Curse Gaming, Team Solo Mid en Counter Logic Gaming. Zij gaan volgend weekend de strijd met elkaar aan.

Livestream

Het winnende team ontvangt een geldprijs van omgerekend ongeveer 8800 euro. Het team dat als tweede eindigt, krijgt zo'n 5300 euro. Net als de wedstrijden van StarCraft II: Wings of Liberty, Call of Duty: Black Ops en Halo: Reach worden ook die van League of Legends uitgezonden via de livestream van Major League Gaming. Deze zal ook te bekijken zijn op Gamer.nl 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou