Miyamoto wil Nintendo-games zo iconisch als Disney maken

Miyamoto wil Nintendo-games zo iconisch als Disney maken

Shigeru Miyamoto wil games van Nintendo net zo iconisch en populair als Disney-producten maken.

Dat meldt de Nintendo-topman en bedenker van Mario en Zelda in een interview met Nikkei. Hij meldt hierin dat hij "meer interesse heeft gekregen in het ontwikkelen van grotere kansen voor een groter publiek om van te genieten" binnen het Mario-universum.

Het einddoel lijkt te zijn dat Mario, en Nintendo-games in hun geheel, net zo groot worden als Disney-franchises. Volgens Miyamoto zijn er echter nog obstakels om te overkomen. "Veel ouders willen niet dat hun kinderen games spelen. Maar dezelfde ouders vinden het geen probleem om kinderen Disney-films te laten kijken. We kunnen (Disney) niet uitdagen totdat ouders zich comfortabel voelen wanneer kinderen Nintendo spelen."

Miyamoto vindt volgens Nikkei dat Mario - met inmiddels 351 miljoen verkochte games - min of meer vergeleken kan worden met Mickey Mouse. Hij denkt echter dat het nog lang kan duren voordat Mario zo iconisch wordt als Mickey. Dit kan volgens hem hele generaties duren. "Ondertussen wil ik blijven proberen om iets nieuws te maken dat mensen over de wereld laat lachen, zonder mij te richten op wat we al eerder hebben gemaakt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als de games maar goed zijn is het geen probleem. Mario is al een icoon voor Nintendo, misschien niet zo groot als Mickey voor Disney maar wat geeft het.

0
test

@HunterSeeker Mario het grootste game-icoon, Mickey het grootste tekenfilm-icoon, meer ambieren lijkt overbodig, wat je zegt; zolang de games maar van goede kwaliteit blijven!

0
test

Over Mario vs. Mickey [quote][b]In 1990, a national survey found that Mario was more recognizable to American children than Mickey Mouse. [/b][/quote]

0
test

Jips @Ghost wou hem er ook al bij pakken!

0

Aanbevolen voor jou