Miyamoto was eerst niet blij met grafische stijl van Zelda: Wind Waker

Miyamoto was eerst niet blij met grafische stijl van Zelda: Wind Waker

Mario- en Zelda-bedenker Shigeru Miyamoto was in eerste instantie niet gecharmeerd van de tekenfilmachtige grafische stijl van The Legend of Zelda: The Wind Waker.

Dat blijkt uit een nieuwe

Watch on YouTube

van een oud interview van het Japanse tijdschrift Nintendo Dream met regisseur Eiji Aonuma. Miyamoto wilde eigenlijk juist de realistische grafische stijl uit Ocarina of Time en Majora's Mask doorontwikkeld zien worden, zoals ook bleek uit een vroege techdemo van een nieuwe Zelda-game op de GameCube waarin Link het opnam tegen Ganondorf. Daarna werd echter The Wind Waker aan de wereld onthuld, wat op veel geschokte reacties bij fans kon rekenen.

Volgens Eiji Aonuma werd The Wind Waker eerst in het geheim ontwikkeld. Op die manier was er minder kans dat Miyamoto het project af zou schieten. Aonuma wachtte expres zo lang mogelijk met het tonen van de game aan Miyamoto, die volgens hem "letterlijk plaatsvervangende schaamte kreeg" toen hij het spel voor het eerst in actie zag. 

Blijkbaar zou Miyamoto tijdens een presentatie van de game zelfs een keer hebben geopperd dat het nog niet te laat was om "een realistische Zelda" te maken. Uiteindelijk mocht het team - dat wel enthousiast was over de grafische stijl - toch doorgaan met de ontwikkeling.

The Wind Waker kwam uiteindelijk in 2002 uit op de GameCube en werd toch positief ontvangen door de pers en gamers. Toch kon de aankondiging van The Legend of Zelda: Twilight Princess, dat wel weer een realistische grafische stijl aanhield, op nog meer enthousiasme rekenen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik was zelf ook erg verrast/geschokt toen ik deze Zelda zag, maar als je eenmaal speeld is het een erg goede game, je moet je vooroordelen aan de kant zetten en de game gaan ervaren. Door de techdemo van de gamecube had ik al in mn hoofd dat we zon soort Zelda zouden gaan zien, misschien zelfs wel met de release. Het contrast kan bijna niet groter zijn met de Windwaker. Ben achteraf wel blij dat ze deze stap hebben durven nemen met een AAA titel.

0
test

De wind waker was mij 3e zelda spel die ik speelde. Natuurlijk ziet het erg anders uit dan ocarina of time en majora mask maar ik vond vanaf het begin wel leuk de vrolijke kleuren.

0

Aanbevolen voor jou