Shigeru Miyamoto, de ontwikkelaar bij Nintendo die onder gamers inmiddels wereldberoemd is dankzij franchises als Super Mario en Legend of Zelda, heeft kritiek geuit op de twee laatste games van zijn iconen.

Volgens Miyamoto waren Legend of Zelda: Twilight Princess en Super Mario Galaxy goede games, maar niet de games die hij voor ogen had. "Tegen de ontwikkelaars heb ik pas geleden verteld dat Twilight Princess geen slechte game was, maar ik had het gevoel dat er iets miste. Persoonlijk zag ik in Super Mario Galaxy dingen die heel nieuw en uniek waren, maar vanuit een ander perspectief gezien waren sommige elementen conservatief."

"Bij Nintendo kondigen we zelden een game aan voordat deze al ver in productie is, maar onze ontwikkelaars hebben deze gedachtegang in hun achterhoofd voor beide franchises, zodat als de nieuwe Zelda of misschien zelfs de nieuwe Galaxy uitkomt, deze games nieuwer en verfrissender dan de vorige versies zullen voelen."

Shigeru Miyamoto lijkt perfectionistische trekjes te hebben, iets wat het eindresultaat natuurlijk alleen maar ten goede kan komen. Zo scoorde Super Mario Galaxy op Gamer.nl de volle 10. Dat belooft wat voor een mogelijk vervolg!