MKZ, vogelgriep of blauwtong: hoe het kan is onbekend, maar er blijven áltijd mensen die niet normaal kunnen doen. Vooral wanneer deze mensen in aanraking komen met een medium genaamd 'internet' wil het nog wel eens uit de hand lopen. Dit hebben ze bij Sony ook door en daar hebben ze een simpele oplossing die eigenlijk perfect samengevat wordt door Mr. T: "Ban That Motherfucker".

Dit klinkt erg extreem en dat is het eigenlijk ook wel. Sony stelt ons echter gerust door te zeggen dat dit soort zaken hoogstwaarschijnlijk niet vaak voorkomen en een laatste redmiddel zijn. De enige reden om dan wel nog online te komen is niet erg goedkoop: Een nieuwe PlayStation 3 kopen. En ohja, verhuizen naar een nieuw huis.

Sony zegt zelf dat dit bijna nooit zal voorvallen en dat ze geen 'virtuele politie' willen zijn. Er wordt echter wel bevestigd dat ze in principe alle informatie van PlayStation 3-gebruikers hebben, tot aan de woonplaats aan toe. Sony gaat er echter van uit dat in de Home-omgeving van de PlayStation 3 de gebruikers elkaar in de gaten zullen houden. Gebeurt dit niet, dan kan er geklaagd worden over een bepaalde user. Krijgt deze persoon meerdere waarschuwingen dan is het dus mogelijk om de onlinefunctie van een PS3 volledig uit te zetten.

Harde taal dus van Sony. Hopelijk nemen de gebruikers dit ook serieus en gedragen ze zich in de toekomst. Er kan in ieder geval niet gezegd worden dat er niet gewaarschuwd is.