Gamers die niet zijn gezegend met een monster-PC kunnen zich dit jaar toch nog verheugen op de nieuwe first-person platformer van Digital Illusions. Vandaag gaf de ontwikkelaar namelijk de minimale specificaties vrij voor Mirror's Edge en die zijn, gezien de huidige generatie PC's, behoorlijk mild.

Mirror's Edge minimale systeemeisen:

Processor - Pentium 4  2.4 Ghz of een Athlon 64 2800+Werkgeheugen - 1 GBVideokaart - Geforce 6 met 256MB of hoger, ATI X1650 (of HD2400)Mirror's Edge zal een compleet nieuw genre creëren. Het brengt namelijk een mix van first-person actie en 'free running' samen. Free running is een redelijk nieuwe sport, waarbij mensen via allerlei obstakels door een stad heen rennen en springen. In Mirror's Edge wordt je zelfs gedropt op de daken van wolkenkrabbers en spring je via helikopters en kranen van gebouw naar gebouw.

Update: Sony heeft aangekondigd dat Mirror's Edge exclusieve downloadable content zal krijgen op PlayStation Network. Alhoewel de game tegelijk op de PS3, PC en Xbox 360 uit zal komen, zal de content die daarna te downloaden valt alleen voor eigenaren van Sony's console zijn. Tevens heeft Sony exclusieve marketingafspraken met Electronic Arts voor de marketing van de game.