Nintendo heeft in Amerika en in Europa een monopoliepositie op de handheld markt met haar Gameboy Advance, en dat is voor de iets minder bedeelde gamer -om het zacht uit te drukken- zwaar klote. Op deze manier kan Nintendo immers de prijzen lekker verhogen: de games worden toch wel verkocht.

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zal Bill Gates volgens de bronnen een kruising tussen een PocketPC, een handheld spelcomputer en een afstandbediening presenteren. Het apparaatje zal volgens de geruchten kunnen samenwerken met de Xbox, net zoals de Gameboy Advance dat met de Gamecube doet. Het apparaatje krijgt de geweldige naam 'Mira' mee, wat me eerder doet denken aan een vrouw dan aan een handheld, maar dat terzijde...In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat Microsoft topman Bill Gates op maandag 7 januari een onthulling zal doen waar Nintendo niet mee zal kunnen lachen.

Er is dus een reƫle kans dat Gates & Co. de directe concurrentie zal aangaan met met Nintendo, dat met de combinatie GameCube-GameBoy Advance een stapje voorhad op Microsoft's nex-gen machine. Verdere info over 'Mira' hebben we niet, daarvoor zullen we moeten wachten tot aanstaande maandag, wanneer Bill Gates de 'handheld-pocketpc-afstandsbediening' volgens de bronnen zal gaan presenteren.