Duitsland heeft het, Amerika is bekend met het fenomeen en nu moeten ook wij er waarschijnlijk aan geloven: games die verboden worden vanwege hun gewelddadige inhoud. In een EU-vergadering liet minister Hirsch Ballin weten dat hij een onderzoek wil naar de kijkwijzer bij games.

De CDA-bewindsman wil graag dat de EU-landen een zekere consistentie laten zien in hun beleidvoering. Dus als een bepaald spel volgens de regels in Duitsland niet zou mogen, zou dit in andere EU-landen net zo moeten zijn.

Business News Radio schrijft op hun website:

'Bij de EU-vergadering liet de Duitse minister van Justitie een video zien van een extreem gewelddadig spel dat in Duitsland is verboden, maar in buurlanden is toegestaan. In Noord-Duitsland verwondde een 18-jarige gameverslaafde student in november elf mensen en pleegde daarna zelfmoord.'

De vergadering is gehouden naar aanleiding van een filmpje van het Japanse spel Rule of the Rose, waarin een meisje de stuipen op het lijf wordt gejaagd, zowel op psychische als fysieke wijze.

Tsja, het blijft vreemd dat ze een spel willen verbieden, maar dat de film Cannibal Holocaust bij elke dvd-boer verkrijgbaar is.