De verklaring die hij hiervoor geeft is dat Xbox 360-spelers niet een wiki naast de game open kunnen hebben staan, om zo specifieke informatie over het spel op te zoeken. De XBLA-versie gaat daarom meer tutorial-elementen bevatten, omdat het spel er alleen voor staat om spelers wegwijs in het spel te maken.

Kaplan belooft ook dat de XBLA-versie minder bugs bevat. "De Xbox heeft een heel ander releasetraject, wat het moeilijker maakt om iets uit te geven dat net zo buggy was, of is, als de PC-versie van Minecraft", zo laat hij lachend weten. Minecraft voor XBLA zal regelmatig van updates worden voorzien, hoe vaak is afhankelijk van Microsoft. Alle patches voor Xbox 360-titels moeten namelijk eerst langs de uitgever ter certificatie, al hoopt ontwikkelaar 4J Studios hier een oplossing voor te vinden.

De reeds verschenen mobiele versies van Minecraft zullen ook komen te verschillen van de PC-versie, via updates die voor de toekomst in de planning staan. "Het zou enorm vreemd zijn om de PC-versie achterna te gaan, omdat we dat nooit zouden kunnen doen." De iOS- en Android-versie van het spel zijn te downloaden via de App Store en Android Marketplace. Minecraft voor XBLA komt in de lente van dit jaar uit.