Minecraft-maker denkt aan ruimtegame voor volgende project | Gamer.nl

Minecraft-maker denkt aan ruimtegame voor volgende project | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

‘‘Ik denk dat ik een ruimtegame ga maken, waar je iemand in een ruimteschip bent en je avonturen in de ruimte beleeft", aldus Per on op de vraag van BBC waar zijn werk hem in de toekomst heen brengt. In december vorig jaar kondigde hij aan dat Jens Bergensten zijn taken als lead designer van Minecraft overneemt.

Per on hoopt deze zomer de knoop door te hakken en een volgend project verder uit te werken. "Ik ben bij eentje halverwege ongeveer, ben begonnen met de engine van eentje en maak een prototype van een derde."

Een vervolg op Minecraft lijkt hem onwaarschijnlijk. Ik denk dat we het houden bij hetzelfde Minecraft, maar daar wel dingen aan toe blijven voegen. "Ik ben geen grote fan van het maken van vervolgen. Ik denk dat games op een heel andere manier kunnen worden gemaakt, en dan een lange tijd kunnen blijven bestaan."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou