Minecraft krijgt virtual reality-ondersteuning voor Oculus Rift | Gamer.nl

Minecraft krijgt virtual reality-ondersteuning voor Oculus Rift | Gamer.nl

De populaire bouwgame Minecraft krijgt een versie voor Oculus Rift. Hierdoor is het mogelijk om Minecraft in virtual reality te spelen. Dit heeft Oculus bekendgemaakt tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie.

De virtual reality-ondersteuning wordt toegevoegd in de Windows 10-versie van Minecraft, die eerder dit jaar werd uitgebracht. De update zal in de lente van 2016 verschijnen. In deze zelfde periode begint de verkoop van Oculus Rift.

Het was met de ontwikkelaarsversie van Minecraft mogelijk om in virtual reality te spelen, maar dit werd niet officieel ondersteund. Spelers moesten gebruikmaken van meerdere mods om het spel goed werkbaar te krijgen op de Rift.

Oculus heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie ook een nieuwe versie van de Gear VR aangekondigd. De Gear VR is een virtual realitybril die gebruikmaakt van een smartphone. Door er een Galaxy-telefoon in te steken, is het mogelijk om rond te kijken in VR-omgevingen. De nieuwe Gear VR wordt vanaf november wereldwijd verkocht voor 99 dollar. Een Nederlandse verkoopprijs is nog niet officieel bekendgemaakt. De eerste Gear VR is op het moment dubbel zo duur. Dit oude model wordt verkocht voor 199 dollar en 199 euro. 

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou