Nieuws

Minecraft krijgt virtual reality-ondersteuning voor Oculus Rift

Aangekondigd op Oculus-conferentie

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De populaire bouwgame Minecraft krijgt een versie voor Oculus Rift. Hierdoor is het mogelijk om Minecraft in virtual reality te spelen. Dit heeft Oculus bekendgemaakt tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie.

De virtual reality-ondersteuning wordt toegevoegd in de Windows 10-versie van Minecraft, die eerder dit jaar werd uitgebracht. De update zal in de lente van 2016 verschijnen. In deze zelfde periode begint de verkoop van Oculus Rift.

Het was met de ontwikkelaarsversie van Minecraft mogelijk om in virtual reality te spelen, maar dit werd niet officieel ondersteund. Spelers moesten gebruikmaken van meerdere mods om het spel goed werkbaar te krijgen op de Rift.

Oculus heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie ook een nieuwe versie van de Gear VR aangekondigd. De Gear VR is een virtual realitybril die gebruikmaakt van een smartphone. Door er een Galaxy-telefoon in te steken, is het mogelijk om rond te kijken in VR-omgevingen. De nieuwe Gear VR wordt vanaf november wereldwijd verkocht voor 99 dollar. Een Nederlandse verkoopprijs is nog niet officieel bekendgemaakt. De eerste Gear VR is op het moment dubbel zo duur. Dit oude model wordt verkocht voor 199 dollar en 199 euro. 

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Zelda: Tri Force Heroes heeft 32 levels en 9 wapens Eerste PES 2016-transferupdate verschijnt over een maand
1

Reacties op: Minecraft krijgt virtual reality-ondersteuning voor Oculus Rift

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    MacUseless

    • 25 september 2015 11:46
    Grappig , speel minecraft met de rift en de grote constructies zien er sowiso al indrukwekkend uit maar in VR al helemaal

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.