Elite werd verkocht als onderdeel van de Hardened Edition van Call of Duty: Modern Warfare 3. Deze editie is in Nederland zestig euro duurder dan de gewone versie van Modern Warfare 3. Ook is het Elite-abonnement los te koop voor 49,99 euro per jaar. Een korter lopend abonnement nemen op de dienst is niet mogelijk.

In een persbericht geeft Activision aan dat populaire abonnementsdiensten als Netflix, Hulu Plus en Xbox Live elk een jaar nodig hadden om een miljoen betalende abonnees te vergaren. "De reactie van het publiek op Call of Duty: Elite's betaalde service zijn beter dan verwacht en we willen Call of Duty-spelers over de hele wereld bedanken voor hun ongekend enthousiasme", zegt Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard. 

"Het aantal gamers dat zich voor Call of Duty: Elite heeft geregistreerd toont verder aan hoe deze dienst klaarstaat om sociaal gaming opnieuw te definiëren en de lat te leggen voor interactief entertainment", vervolgt hij. Naast het feit dat er een miljoen abonnementen zijn verkocht in zes dagen, heeft Activision bekendgemaakt dat er dagelijks drie miljoen mensen op de dienst inloggen.

Statistieken

Verder liet de uitgever weten dat er in die tijd ook tachtigduizend clans zijn opgericht en honderdduizend Modern Warfare 3-video's naar Elite zijn geüploadet. Deze statistieken zijn ondanks de technische problemen die de dienst sinds zijn lancering op 8 november kent. Elite werkt grotendeels weer voor betalende leden, maar gratis abonnees ondervinden nog problemen met het bezoeken van de statistieken- en content-website. Om deze reden is de lancering van mobiele applicaties voor de service uitgesteld. Per 1 december zou Elite weer volledig operationeel moeten zijn.