Uitgever Midway zal binnenkort 180 werknemers, oftewel 25% van zijn personeelsbestand, op straat zetten. Het grootste deel van de ontslagen valt bij de studio van Midway in Austin, die geheel zal worden gesloten. Maar ook bij studio's in San Diego en Chicago zullen klappen vallen. Met het sluiten van de studio in Austin zullen enkele nog niet aangekondigde games worden gecanceld.

Het gaat al een tijdje slecht met Midway, dat al enkele kwartalen op rij rode cijfers rapporteert. Het afgelopen jaar is het aandeel Midway van $4,20 naar slechts 19 dollarcent gezakt, vandaag gingen er na het nieuws van de ontslagen nog eens twee hele centen vanaf.

De problemen bij Midway worden verstrekt door de economische omstandigheden. "Deze initiatieven, samen met de andere stappen die we dit jaar hebben genomen, zijn een antwoord op de specifieke uitdagingen waar we bij Midway  mee te maken hebben. Uitdagingen die worden vergroot door de huidige economische situatie.", aldus Matt Booty, de CEO van het bedrijf.