Midway heeft vandaag haar ietwat tegenvallende kwartaalcijfers bekend gemaakt voor de maanden april tot en met juni 2005. Het bedrijf haalde een omzet van $36.9 miljoen, tegenover $47.3 miljoen in het zelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf kampte afgelopen kwartaal met een verlies van $29.9 miljoen.

De grote reden voor de lagere omzet is de tegenvallende verkoop van Unreal Championship 2 voor de Xbox. De andere game die men vorig kwartaal uitbracht, Area 51, deed het wel goed in de verkoop. Midway verwacht ook volgend kwartaal niet uit de rode cijfers te komen, met een verwacht verlies van $19 miljoen. In dat kwartaal hoopt Midway onder andere Mortal Kombat: Shaolin Monks en The Suffering: Ties That Bind op de markt te brengen.

Naast de kwartaalcijfers had Midway ook nog een mededeling over Rise & Fall: Civilizations at War. Deze RTS van Stainless Steel Studios zal namelijk niet in het vierde kwartaal van dit jaar, maar pas in het eerste kwartaal van 2006 verschijnen. De voornaamste reden is de sterke competitie tijdens het eindejaarsseizoen, waarbij men waarschijnlijk vooral Age of Empires 3 uit de weg wil lopen.