De noodlijdende uitgever Midway Games heeft zijn faillissement een maandje uitgesteld. Het bedrijf heeft van één van zijn grootste schuldeisers uitstel van betaling gekregen tot 19 februari. Het gaat hier om een schuld van $75 miljoen, de helft van de $150 miljoen die Midway eerder aangaf in januari terug te moeten betalen.

Voor de andere helft van de $150 miljoen probeert Midway nog uitstel te krijgen. Het bedrijf moest dit bedrag plotseling in januari terugbetalen nadat een grootaandeelhouder van Midway 87% van het bedrijf voor dumpprijzen verkocht aan een nieuwe aandeelhouder. Daardoor konden investeerders die geld hadden geleend tot 2025 en 2026, ineens hun geld terugeisen. Midway heeft verder ook nog een schuld van $90 miljoen openstaan, maar die lijkt nog niet direct te worden opgeëist.

We zijn benieuwd of Midway voor februari een manier kan vinden om de schulden terug te betalen. Anders lijkt het er toch echt op dat het doek valt voor het legendarische bedrijf achter Mortal Kombat, Spy Hunter en Area 51, een bedrijf dat al in het arcadetijdperk een rol van betekenis speelde. Op 20 februari hoopt Midway overigens Wheelman uit te brengen. We zijn benieuwd of dat gaat lukken.