Voordat deze aanpassingen worden doorgevoerd, biedt Turn 10 alvast tijdelijk alle wagens voor de helft van de benodigde credits aan. Deze actie loopt nog tot maandagochtend. De studio wil op deze manier spelers tegemoet komen. Het is nog niet bekend wanneer het microtransactiesysteem definitief op de schop gaat.

VIP-members van het spel ontvangen daarnaast de 2013 Lotus E21 grand prix-wagen gratis. Iedereen die deze wagen al gekocht heeft, krijgt de 1962 Ferrari 250 GTO. Het kan een dag duren voordat de gratis content in de game verschijnt. Tenslotte worden er tijdens het spelen tijdelijk ook meer credits uitgedeeld, zodat mensen zich minder gedwongen voelen om voor nieuwe wagens via microtransacties te betalen.

Zowel de Xbox One als Forza 5 komen pas volgend jaar officieel in Nederland uit, maar zijn al in diverse andere Europese landen beschikbaar. De dagen na de release van de Xbox One waren veel klachten van gamers te horen over het feit dat zowel Forza 5 als Ryse, beide games die voor de volledige prijs in de winkels liggen, microtransacties bevatten.