Microsoft zou Xbox Live Gold als vereiste voor gratis games altijd al laten vallen

Microsoft zou Xbox Live Gold als vereiste voor gratis games altijd al laten vallen

Microsoft was al langer van plan om Xbox Live Gold als vereiste voor free-to-play-games te laten vallen. Dat meldt Niko Partners-analist Daniel Ahmad op href="https://twitter.com/ZhugeEX/status/1353066444976611333" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Twitter</a>.

Afgelopen vrijdagmiddag onthulde Microsoft de prijzen van Xbox Live Gold te verhogen, maar na een negatieve reactie van spelers werd die beslissing teruggedraaid. Daarbij kondigde het bedrijf ook aan dat Xbox Live Gold binnenkort niet meer vereist is voor free-to-play games als Call of Duty Warzone. Volgens Ahmad, bevestigd door VentureBeat, was Microsoft dat echter al langer van plan.

 "Er wordt al maanden gewerkt aan de free-to-play-aankondiging, en die werd voortijdig gedaan om de backlash tegen de originele prijsverhoging te verminderen", zegt de analist.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de verandering doorvoert. Het bedrijf zegt hard te werken om free-to-play-games 'in de komende maanden' volledig gratis aan te bieden op het Xbox-platform.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ingecalculeerde damage control dus als een zogenaamd "goedmakertje" voor de mensen die al sinds 2013 verplicht voor gold moeten betalen om f2p games te kunnen spelen. De zoveelste PR disaster voor ms. Ik kan niet wachten op de "oh ms luistert zo goed naar de community" berichten :)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ms luistert zo goed naar de community!

0

Aanbevolen voor jou