Microsoft ziet in tweede kwartaal daling omzet in Xbox-divisie

Microsoft ziet in tweede kwartaal daling omzet in Xbox-divisie

Het afgelopen tweede kwartaal was er een daling van omzet voor de Xbox-divisie waarneembaar.

Dat heeft Microsoft aangekondigd. Zo ging de complete omzet voor games met zeven procent naar beneden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en was er qua Xbox-content en -diensten ook een daling van zes procent waarneembaar. Qua Xbox-hardware was er een daling van elf procent in omzet.

Microsoft laat weten dat dit vooral te wijten is aan leveringsproblemen van consoles en een daling van monetization. Het bedrijf benadrukt dat het ondanks de vermindering in omzet nog altijd een van de beste tweede kwartalen voor Xbox is. Daarbij was er wel een omzetgroei qua Game Pass waarneembaar, al laat Microsoft niet weten hoeveel abonnees er nu zijn.

Microsoft an sich draaide in het tweede kwartaal overigens een omzet van 51,9 miljard dollar, een stijging van twaalf procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Begrijpelijk doordat de Series X nog steeds lastig te verkrijgen is. Wat games betreft is er echter genoeg te spelen.

0
test

zie regelmatig op bol etc series x staan ook van de week zeker 20 dozen bij de mediamarkt op een pallet wel voor 555,- met een gratis game

0

@R.J 555 euro met een gratis game. Ze weten het wel mooi te verzinnen daar.

0
test

@Tinus Tussengas-1 Ja dat is idd wel apart die prijs zit er gewoon bij hahah

0
test

@R.J klopt stomd bij gamemania in almere en daar stond er 1 met eem hele boel troep die je niet wilt hebben. Maar de mediamarkt daar had alleen series s staan. Maar micro melden wel dat de series console het beter doet dan welke console van hun daarvoor heeft gedaan.

0
test

@hulstpower Ja ze weten dat ze het kunnen maar liever in de winkel dan op mp ik heb bijv voor mn series x een factuur etc met 3 jaar garantie erbij vanuit mm. Ps5 heb ik van mp als die me kapot gaat zit ik weer zonder of weer de hoofdprijs betalen.. Maar idd xbox doet het heel goed deze gen !!

0

Aanbevolen voor jou