“Microsoft heeft Machinarium net geweigerd voor Xbox Live Arcade na een half jaar met ze gepraat te hebben”, zegt Dvorsky. “Ze vinden de game leuk en weten dat hij erg succesvol zou zijn op hun platform, maar ze willen geen games ondersteunen die niet exclusief voor Microsoft zijn.” Het probleem is volgens Dvorsky dat Machinarium ook is uitgebracht voor Linux en Mac, daarom wil Microsoft de game niet zelf uitgeven.

Dit betekent niet dat de game geweigerd is voor een release op Xbox Live Arcade en alsnog op dat platform zou kunnen uitkomen. Daarvoor zou Dvorsky een andere grote uitgever kunnen benaderen, vertelt hij. “Wat belachelijk is, want daardoor kan Microsoft een groot deel van de omzet mislopen”, voegt de ontwikkelaar daaraan toe.

Machinarium

Machinarium is een point-and-click-avonturengame met een robot met uitschuifbare armen en benen in de hoofdrol. Met behulp van deze lenigheid kan hij op schijnbaar onbereikbare plekken komen en met zijn vingers op knoppen drukken waar hij anders niet bij zou kunnen komen.