Microsoft wil eigen app store voor mobiele games lanceren

Microsoft wil eigen app store voor mobiele games lanceren

Microsoft is van plan om komend jaar een eigen app store voor mobiele games uit te brengen.

Dat heeft Phil Spencer laten weten aan de Financial Times. Daarmee wil het bedrijf het opnemen tegen Apple's App Store en de Google Play Store.

Spencer: "We willen Xbox en content van zowel onszelf als third-parties op elk scherm waar iemand op zou willen spelen aanbieden. Dat kunnen we vandaag de dag niet op mobiele apparaten doen, maar we willen daar wel naartoe werken."

Verwacht wordt dat Apple en Google uiterlijk in maart 2024 andere bedrijven moeten toestaan om eigen app-winkels op mobiele platforms te openen. Dit zou voor Microsoft de kans zijn om een eigen app-winkel op mobiel te openen. Het is echter mogelijk dat deze nieuwe regeling uitgesteld wordt.

Ondertussen is Microsoft nog altijd aan het wachten tot het van waakhonden wereldwijd toestemming krijgt om Activision Blizzard over te nemen. Onderdeel van dat bedrijf is King, een van de grootste leveranciers van mobiele games - zoals Candy Crush.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 volgens mij zijn ze daar mee bezig want komt genoeg ex content dit jaar uit

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 hey, hier een tip ! ik heb sinds vorige maand een tweede thuis in huis gehaald, met een 2e ps5, 2e xbox en 2e switch ! beste koop ooit ! wat is dit geweldig !! alles wat niet coop lokaal te spelen is doen we tegenwoordig zo... we hebben echt weer flink veel lol op de bank, net zoals vroeger !

0
test

@Snoop213 gefaald omdat het een optie niet heeft die bijna niemand meer speelt op de dag vandaag ok. Dan hebben we nog het fi Rush, minecraft, golden eye en dan nog de vele 3rd party ex die dit jaar komen maar dan komen ze volgend jou met niet genoeg games ok is goed. Dacht dat er naar gamepass alleen dit jaar van wat bekend was 15 exclusive games komen als ze niet uitgesteld worden natuurlijk.

0
test

@hulstpower als het niet word uitgesteld XD

0
test

@Dealer X das waar maar komt genoeg.

0
test

@hulstpower hey, hier een tip ! ik heb sinds vorige maand een tweede thuis in huis gehaald, met een 2e ps5, 2e xbox en 2e switch ! beste koop ooit ! wat is dit geweldig !! alles wat niet coop lokaal te spelen is doen we tegenwoordig zo... we hebben echt weer flink veel lol op de bank, net zoals vroeger !

0
test

@DigitalHeekie bedankt ik heb voor me zoon een. One x en zelf een series x. Maar ik speel geen couch co up of co up

0

Aanbevolen voor jou