Microsoft wel degelijk bezig met promotie Indie-kanaal | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De prijzen van de Indie-games worden nu verdeeld in drie categorieën, te weten: 80, 240 en 400 Microsoft Points (respectievelijk ongeveer één, drie en vijf euro). Voorheen waren dit 200, 400 en 800 Microsoft Points (respectievelijk tweeënhalf, vijf en tien euro). Hiermee lijkt de uitgever de instapdrempel voor de aanschaf van een Indie-game te verlagen. De nieuwe prijzen zullen vanaf 22 oktober gehanteerd worden.

Nieuwe update, nieuwe mogelijkheden

Naast de prijsverlagingen zal een nieuwe update ervoor zorgen dat het kanaal ondersteuning biedt voor Avatars, Party's en videoplayback-opties. Ook wordt er een reputatiesysteem toegevoegd en de mogelijkheid voor de ontwikkelaar om vijftig trial-versies weg te geven ter promotie.

Beperkte intere e

In een interview lieten Indie Games-ontwikkelaars Binary Tweed en Stegersaurus onlangs weten dat ze de inspanningen van Microsoft met betrekking tot de promotie van het Indie Games-kanaal (wat voorheen nog door het leven ging als het Xbox Live Community Games-kanaal) erg pover vinden. Het kanaal zou te weinig aandacht krijgen waardoor het te kampen heeft met beperkte intere e onder gamers.

Het Indie Games-kanaal is in diverse landen verkrijgbaar, waaronder de Verenigde Staten en enkele landen in Europa. In Nederland is het kanaal niet verkrijgbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou