Microsoft verkoopt 'red ring of death'-poster

Microsoft verkoopt 'red ring of death'-poster

Microsoft verkoopt een poster gebaseerd op de 'red ring of death'.

De 'red ring of death' staat voor drie knipperende, rode lichten die gamers om de powerknop van de Xbox 360 zagen wanneer de console kapot was. Dit betekende vaak dat de console gerepareerd of zelfs compleet vervangen moest worden. Dit gebeurde op zo'n grote schaal, dat Microsoft veel geld moest spenderen om gamers van nieuwe consoles te voorzien.

Om te vieren dat de documentaire 'Power On: The Story of Xbox' nu online te bekijken is - waar de 'red ring of death' ook in wordt behandeld - heeft Microsoft nu een poster uitgebracht van de rode ring. Die kan via de Xbox Gear Shop gekocht worden voor 25 dollar.

De verkoop van de poster is hoogstwaarschijnlijk bedoeld als knipoog en een vorm van zelfspot naar de turbulente situatie rondom de Xbox 360. Online reageert echter niet iedereen even positief op de actie, zeker omdat Microsoft geld voor de poster vraagt.

Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zelfspot, i love it

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver zelfspot mindfck hahaha

0
test

Heb de docu bekeken. Steekt goed in elkaar. Verteld goed het verhaal en geeft redelijk eerlijk kijkje in de keuken. Dus niet alles is Hosanna maar ook de fuck ups komen aan bod. En ja.. daar hoort dit fenomeen natuurlijk ook bij. Mensen moeten niet zo lopen zeiken over die poster. Kijk die docu eerst; en dan zie je wat het verhaal achter de ring is.. Men was machteloos en heeft het op zo'n goed mogelijke manier proberen op te lossen. De operatie die daar bij kwam kijken is op z'n minst bewonderenswaardig te noemen.

0

@kleinekoosjer zeker goede docu. Wel mooi van Microsoft dat ze iedereen hielpen met de ring of death zelfs al was je garantie verlopen. Ook de mis peer dat ze het niet zagen zitten in gta :-).

0
test

@Roy36NL Ja ze gaan af en toe goed met de billen bloot. Niet opstarten van de eerste X op de reveal, red ring, overname Nintendo, GTA, Kinect, €499,- vs €399,- , TV TV TV... Maar gelukkig ook veel (heel veel) mooie dingen. Hoe een klein clubje rebels binnen zo'n groot mega bedrijf dit voor elkaar hebben weten te 'boxen' is echt knap. Grappig om te zien dat door Sony zijn uitspraken (we gaan de woonkamer overnemen) Microsoft dusdanig bang werd dat de pc's zouden verdwijnen dat z ze opeens het directX team full on gingen supporten om Xbox te maken. Als Sony alleen had gezegd; we maken een spelcomputer; dan had de Xbox waarschijnlijk nooit bestaan. Dank Sony! ;-)

0

Aanbevolen voor jou