In het onderzoekscentrum waren schermen aanwezig waar een Kinect-sensor ingebouwd was. Craig Mundie, adviseur van CEO Steve Ballmer, stelt bovendien: "Het is mijn droom om de Kinect in de bezel van een tablet te verwerken." De bezel is een rand rond het scherm van een tablet, tv op telefoon. Mundie denkt bovendien dat Kinect op termijn in laptops geïntegreerd kan worden.

Die verwachting sprak Craig Esiler, General Manager Kinect for Windows, eerder al uit tegenover NU.nl. Hij stelde toen dat er mogelijkheden zijn voor de besturing via Kinect in laptops en pc's. Een integratie in tablets en smartphones noemde hij toen onlogisch.

Infrarood

Mundie is het daar dus niet helemaal mee eens, maar ziet wel uitdagingen. Zo werkt de Kinect niet in daglicht. "De beweging werkt met infrarood en zodra je buiten bent is de zon één grote bron van infraroodstralen", aldus Mundie.

Over de Kinect-schermen die The Verge bij Microsoft tegenkwam, wilde het bedrijf weinig zeggen. Er wordt al enige tijd gesproken over een nieuwe versie van Kinect, versie 2.0. Deze nieuwe variant zou een betere infraroodsensor hebben en door meubels heen kunnen kijken.

Door NU.nl/Gamer.nl