Nieuws

Microsoft test in oktober gamestreamingdienst xCloud

In VS, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft test in oktober gamestreamingdienst xCloud op Android-smartphones in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk.

Dat werd aangekondigd tijdens de Inside Xbox-presentatie vannacht. Met xCloud is het uiteindelijk de bedoeling dat gebruikers games naar alle apparaten kunnen streamen, zonder dat die games gedownload hoeven te worden. In plaats daarvan worden de games gestreamd via de datacentra van Microsoft.

Mensen die de dienst willen uittesten, moeten niet alleen in één van de drie bovengenoemde landen wonen, maar hebben ook een Android-smartphone of -tablet nodig en een draadloze Xbox One-controller. Pas op een later moment kan de dienst ook op Xbox One-consoles worden getest.

Er kunnen vier games uitgeprobeerd worden tijdens deze test: Gears 5, Sea of Thieves, Halo 5 en Killer Instinct. Microsoft geeft geen einddatum voor de test. Het is niet bekend of andere landen, waaronder Nederland, op een later moment ook deel kunnen nemen aan de test.

xCloud

Dit artikel delen:

Lees meer

The Last of Us: Part 2 is de langste game van Naughty Dog ooit Bekijk hier de Inside Xbox-livestream vanaf middernacht
1

Reacties op: Microsoft test in oktober gamestreamingdienst xCloud

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ToMaX99

  • 25 september 2019 09:03
  Omdat het ook de bedoeling is om vanuit je eigen xbox console naar je telefoon te kunnen streamen ben ik hier wel enthousiast voor. Extra functionaliteit zonder extra kosten is voor mij de main selling point.

  Ik heb glasvezel dus die upload zit wel goed. Kabel en adsl hebben het een stuk minder, hopelijk is dat ook voldoende anders is het voor een groot gedeelte niet/minder nuttig.

  Apart dat stadia ook ongeveer tegelijk uit gaat komen. Alsof iedereen op eens er van overtuigd is dat alles er nu wel voor klaar is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.