Microsoft test in oktober gamestreamingdienst xCloud

Microsoft test in oktober gamestreamingdienst xCloud

Microsoft test in oktober gamestreamingdienst xCloud op Android-smartphones in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk.

Dat werd aangekondigd tijdens de Inside Xbox-presentatie vannacht. Met xCloud is het uiteindelijk de bedoeling dat gebruikers games naar alle apparaten kunnen streamen, zonder dat die games gedownload hoeven te worden. In plaats daarvan worden de games gestreamd via de datacentra van Microsoft.

Mensen die de dienst willen uittesten, moeten niet alleen in één van de drie bovengenoemde landen wonen, maar hebben ook een Android-smartphone of -tablet nodig en een draadloze Xbox One-controller. Pas op een later moment kan de dienst ook op Xbox One-consoles worden getest.

Er kunnen vier games uitgeprobeerd worden tijdens deze test: Gears 5, Sea of Thieves, Halo 5 en Killer Instinct. Microsoft geeft geen einddatum voor de test. Het is niet bekend of andere landen, waaronder Nederland, op een later moment ook deel kunnen nemen aan de test.

xCloud

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Omdat het ook de bedoeling is om vanuit je eigen xbox console naar je telefoon te kunnen streamen ben ik hier wel enthousiast voor. Extra functionaliteit zonder extra kosten is voor mij de main selling point. Ik heb glasvezel dus die upload zit wel goed. Kabel en adsl hebben het een stuk minder, hopelijk is dat ook voldoende anders is het voor een groot gedeelte niet/minder nuttig. Apart dat stadia ook ongeveer tegelijk uit gaat komen. Alsof iedereen op eens er van overtuigd is dat alles er nu wel voor klaar is.

0

Aanbevolen voor jou